Sjølaksefiskarlaget har arrangert Sjølaksefiske i skolen for elever ved Jakobsnes oppvekstsenter. Temahefte del 1 var tema. Laksens livssyklus, beskatning, trusler, foredling, tilbereding og konservering var noen av områdene det ble undervist i. Selvfølgelig som seg hør og bør på skolekjøkkenet ble det litt praktisk undervisning med elevene i fokus. Astrid, Anne-Grethe og Frank Emil underviste i grupper der elevene arbeidet på stasjoner med ulike matretter. På første stasjon stod filitering og klargjøring av fisken.
Elevene fikk deretter praktisk opplæring i graving av laks, røykalaks i lefse (tapas), tradisjonell rundstykke med røykelaks, fiskesuppe laget helt fra «bunn» med broccoli, blomkål, rødløk, gulrot og potet, og til slutt en stasjon som lagde laksewok med nudler.
Alle likte godt å få muligheten til sjøl å være ved roret, å lage mat med førsteklasses råvarer, vår felles omega3 kilde nr 1. villaksen.
Apetitten var på topp når alle rettene var ferdige, først litt tapas til forrett, så laksewok og laksesuppe.
Etter en pause ute i skolegården ble en quiz arrangert på bakgrunn av temaheftet og det elevene hadde lært.
Til dessert hadde Astrid bakt en nydelig kake.
«Tradisjonell lokal kunnskap – bringe kunnskap videre til neste generasjoner»